De stoffen collectie.

www.romo.com
www.villanova.co.uk
www.kirkbydesign.com

www.vano-home-interiors.be

www.reynaldo.nl

www.butefabricsltd.com

www.keymer.nl

www.jab.de

www.lancier.nl

www.aristide.be

clarke-clarke.sandersondesigngroup.com

www.pintail.nl

www.warwick.co.uk

 

PEMBA heeft heel veel stalenboeken.

Van stoffen die niet direct te zien zijn in de Willemstraat kan altijd een knipstaal worden aangevraagd.

 

 

Het kiezen van een meubelstof valt vaak niet mee.

Naast de juiste esthetische combinatie van stof en meubel, waarbij u moet denken aan stijl van of de periode waarin het meubel is ontworpen i.c.m. een bepaalde sfeer in de ruimte waar het meubel staat moet de stof natuurlijk sterk zijn.

Het liefst zo dat het door u gekoesterde meubelstuk uw innig beminde huisdieren tot in lengte van dagen zal overleven zonder daarbij te zijn gaan rafelen of scheuren zodat uw minstens zo geliefde kinderen het meubel meenemen op kamers of nog enige tijd later het echte erfstukken kunnen worden.

Er is werkelijk geen enkele stof bestand is tegen krabbende en knagende huisdieren. Er zijn echter zeker stoffen waarbij u een los gekrabte draad weer weg kunt steken of uit het weefsel kunt verwijderen zonder dat dat meteen teveel opvalt.

En hoe de stof de tand des tijds zal weerstaan wordt door de Europese fabrikant getest met de Martindale test. De naam Engelse naam “Martindale” duidt op het apparaat dat voor deze internationaal erkende test wordt gebruikt. Er wordt nagegaan hoe snel bij vlakke weefsels draden doorslijten of poolweefsels kaal slijten. Er wordt onder zekere druk met een wollen stof een wrijvende beweging over de teststof gemaakt.

Het testresultaat wordt uitgedrukt in het aantal toeren dat het apparaat heeft gemaakt voordat drie draden zijn gebroken bij een weefsel, of zichtbare pooluitval optreedt bij een poolstof.

Decoratief gebruik tot 6.000
Licht woongebruik > 6.000 tot 10.000
Normaal woongebruik > 10.000 tot 20.000
Intensief woongebruik > 20.000 tot 30.000
Intensief woongebruik + contract/bedrijf > 30.000

PEMBA wil met betrekking tot de stofkeuze met u meedenken, u informeren en desgewenst ook adviseren.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
thuis
vacatures
cursus
meubelstoffen
 
tassen
poefjes