Eigenares Pieternel Hooghiemstra komt uit de kunst maar sinds 1998 is ze echt. In dat jaar richtte ze PEMBA Meubelopleukerij op en stoffeert ze meubels in opdracht voor bedrijf en particulier. Dat zijn meestal zitmeubelen maar PEMBA produceert bijvoorbeeld ook hoofdborden voor bedden, gecapitonneerde prikborden en kussens voor boot, caravan of tuin. Van eigen ontwerp zijn de opgeknapte en geherstoffeerde meubels in de etalage en de tassen en meditatiepoefjes gemaakt uit restanten meubelstof.

PEMBA werkt graag samen met interieurontwerpers, decorbouwers, meubelmakers en kunstenaars.

Een samenwerking of opdracht begint met een ontmoeting en of het laten uitbrengen van een offerte. Hierbij worden de kosten van arbeid en materialen genoemd, planning en transport besproken en de benodigde hoeveelheid stof berekend. Aan het laten uitbrengen van een offerte zijn geen kosten verbonden.

Soms zijn de uitgaven voor het laten herstofferen van grote stukken te vergelijken met die van de aanschaf van een nieuw meubel. De arbeid is intensief en meubelstof niet goedkoop. Het verschil ligt voornamelijk in de keuze voor duurzaamheid en kwaliteit en in de mogelijkheid een uniek meubelstuk te willen bezitten.

PEMBA heeft een ruim aanbod aan meubelstoffen. PEMBA kan adviseren op het gebied van kwaliteit aangaande slijtage en kleurechtheid maar desgewenst ook over geschiktheid met betrekking tot dessin, kleur en vleug van een stof.

De stalenboeken geven een keuze uit de collecties van Kirkby Design,Villa Nova, ROMO, Reynaldo, VANO, Aristide, Clarke & Clarke, Warwick, Sinclaire, Bute, Bogesunds, JAB Anstoetz, Chivasso, Carlucci en Lancier.

De collectie coupons: kleine lappen stof, meestal voldoende voor een stoelzitting, pianokruk of bureaustoel is wisselend. Mocht PEMBA de gewenste stof niet kunnen leveren is het mogelijk eigen stoffen mee te brengen.

Contact opnemen met PEMBA deden klanten om uiteenlopende redenen: U wilde samenwonen maar dat zat er gezien de staat van uw favoriete luie stoel niet in, opa's oorfauteuil stond alweer te lang jammerlijk op zolder en in het kringloopcentrum van Fraamklap liep u tegen precies de goede Gispen eetkamerstoelen aan en het grofvuil om de hoek gaf schatten prijs! Dus of het nou uit een vermoeden van toekomstig huiselijk geluk is, uit gehechtheid aan een meubelstuk of gewoon uit consuminderdrift.

Tot ziens bij PEMBA Meubelopleukerij.


thuis
etalage
werkproces
contact
links
vacatures
cursus
meubelstoffen
 
tassen
poefjes